Η ΠΟΕΤ για τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 17:00

Για ανυπαρξία της κρατικής μηχανής κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), μετά και προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Αττική.

Η ΠΟΕΤ εστιάζει την κριτική της στο γεγονός ότι ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρέμεινε κλειστός από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και ολόκληρη την Παρασκευή, με το χιόνι να φτάνει τους 40 πόντους. Σύμφωνα με την ΠΟΕΤ οι επιπτώσεις στη ροή τουριστών προς τη χώρα μας ήταν άμεσες εξαιτίας των ματαιώσεων πολλών πτήσεων. Συγκεκριμένα η ΠΟΕΤ αναφέρει ότι η Delta ακύρωσε την Παρασκευή την πτήση της, με συνέπεια η πλειονότητα των επιβατών-τουριστών να ακυρώσει το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός, η ΠΟΕΤ περιλαμβάνει και αυτό της εταιρείας Royal Olympic Cruises (ROC), η οποία έχασε τα δύο σύγχρονα κρουαζιερόπλοια που διέθετε, λόγω –όπως αναφέρει- δυσμενών οικονομικών συγκυριών.

Η ΠΟΕΤ επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι, «εάν δεν ρυθμιστούν τα θέματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός, δεν θα μας σώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα