Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 18:53

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημείωσαν σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με πρωταγωνιστές τους κλάδους ενέργειας, φαρμακοβιομηχανιών και ασφαλειών. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα λόγω της αργίας στις ΗΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/16/875493.htm .

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.408,1 μονάδες μειωμένος οριακά κατά 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.678,1 μονάδες με κέρδη 0,8% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.070,5 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,3%. Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 ενισχύθηκε κατά 0,2% διαμορφούμενος στις 995,2 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Vodafone εν μέσω φόβων ότι ο βρετανικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας θα υποβάλει νέα, βελτιωμένη προσφορά για την αμερικανική ΑΤ&Τα Wireless. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, η Cingular Wireless αύξησε στα 38 δισ. δολ. την προσφορά της για την AT&T έναντι 35 δισ. δολ. που καταβάλλει η Vodafone.

«Θεωρούμε ότι είναι λογικό και επιβεβλημένο για τη Vodafone να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της. Ευχόμαστε ότι δεν θα υποβάλει νέα προσφορά. Εάν προχωρήσει σε βελτιωμένη πρόταση, τότε η μετοχή της ενδεχομένως να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις», αναφέρει σε σχετική της έκθεση η Bear Stearns.

Η μετοχική τιμή της Vodafone υποχώρησε κατά 2,6%.

Αντιθέτως, αξιόλογη άνοδο (4,9%) σημείωσε ο τίτλος του γαλλικού ομίλου κατασκευής αμυντικών ηλεκτρονικών προϊόντων Thales. Η Deutsche Bank προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου της παραπάνω μετοχής στα 35 ευρώ ανά μετοχή από 32 ευρώ ανά μετοχή που ήταν μέχρι σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα