Η Entersoft διατηρεί ψηλά τον πήχη ανάπτυξης

Θα διατεθούν 5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 19:33
UPD:19:33

Από την έντυπη έκδοση

Κόντρα στο ρεύμα της αβεβαιότητας που πλήττει και τον κλάδο της πληροφορικής κινείται η Entersoft, εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. Οπως τονίζει στη «Ν» ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, «αν και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το 2015 μέσα σε αυτό το κλίμα, ο στόχος μας είναι να κινηθούμε με τον ίδιο αναπτυξιακό ρυθμό του 2014, που διαμορφώθηκε σε διψήφιο ποσοστό. Το ξεκίνημα του 2015 δεν αλλάζει την αρχική μας πρόβλεψη».

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έκανε σημαντικές εξαγορές και οι επενδύσεις της τελευταίας τετραετίας έφτασαν το 1,7 εκατ. ευρώ. Στο εξωτερικό διαθέτει τρεις θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ντουμπάι, στις οποίες έχει επενδυθεί επιπλέον 1 εκατ. ευρώ. Επίσης υπάρχει και εξαγωγική δραστηριότητα μέσω συνεργατών στη Σερβία, την Κύπρο και το Κατάρ. Το πλάνο της επόμενης τριετίας 2015-2017 περιλαμβάνει επενδύσεις γύρω στα 5 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν κυρίως στο R&D για νέα προϊόντα.

Οι βασικοί άξονες αυτού του πλάνου έρευνας και ανάπτυξης είναι η παραγωγή δύο νέων προϊόντων στους τομείς Marketing CRM και Warehouse Management System για την αγορά της βιομηχανίας, του χονδρεμπορίου και των logistics, καθώς και ένα νέο προϊόν για το e-commerce. Ο τρίτος άξονας αφορά τη μεταφορά όλων των προϊόντων της Entersoft στο cloud, τα οποία θα παρέχονται On Premise, On Cloud αλλά και ως Software as a Service (SaaS) για μεγαλύτερη ευελιξία.   

Ο όμιλος της Entersoft σημείωσε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης το 2014. Κατά 17% αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα του ομίλου και ανήλθαν στα 9,39 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία προ φόρων ανήλθε στο 1,54 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 57%.
Τα καθαρά έσοδα της μητρικής αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν στα 7,05 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο 1,70 εκατ. ευρώ. Επίσης αύξησε το προσωπικό κατά 35% δημιουργώντας περί τις 45 νέες θέσεις εργασίας.

ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα