Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 14:10
UPD:14:10
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Ισχυρά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υποδέχεται θετικά τις προσπάθειες που φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πιστωτών, ώστε να αποδεσμευτεί μέρος της δόσης του πακέτου διάσωσης.

Στις 14:02, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,23% στις 783614 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 41,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 1,95% στις 234,61 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,07% στις 630,56 μονάδες.

Μια μέρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αυξάνονται οι προσδοκίες ότι οι δύο πλευρές θα επιδείξουν στο εξής μεγαλύτερη κατανόηση για τα θέματα που τους χωρίζουν, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ διαπιστώνει βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Στο μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία των εισπράξεων δείχνουν γερή «ένεση» ρευστότητας στα ταμεία του δημοσίου από τη ρύθμιση - εξπρές. Δεδομένου ότι οι συνήθεις εισπράξεις σε ημερήσια βάση δεν ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, η θετική διαφορά αποδίδεται στη ρύθμιση - εξπρές, η οποία «τρέχει» σήμερα για τρίτη ημέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξαιρετική είναι η συμπεριφορά της μετοχής της ΔΕΗ, η οποία ενισχύεται κατά 8,11%, ενώ άνω του 5% είναι τα κέρδη σε Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και Eurobank. Ισχυρά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή και Folli Follie, άνω του +3% βρίσκονται τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Τιτάν και η ΕΧΑΕ, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Grivalia και η MIG καταγράφουν απώλειες 2,6%, η Εθνική είναι στο -1,59%, η ΜΕΤΚΑ στο -1,25% και η Alpha Bank στο -0,57%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα