Συμφωνία εντός της εβδομάδας αναμένει ο Σουλτς

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 10:15
UPD:12:01
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Εντός της εβδομάδας εκτιμά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της στην Ευρωζώνη, ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας.

«Πιστεύω ότι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης», αναφέρει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Προσθέτει πάντως ότι στη συνέχεια η Ελλάδα «δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες» για να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό σχέδιο», με βάση το οποίο θα είναι δυνατή η εφαρμογή ενός εποικοδομητικού και ήρεμου προγράμματος επενδύσεων. 

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης βιώσιμης συμφωνίας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απαντά ότι αυτή η πιθανότητα «πλησιάζει το 100%». «Και αυτό», πρόσθεσε, «για έναν πολύ απλό λόγο: δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε μία ρήξη, η οποία θα είχε καταστροφικές αλυσιδωτές συνέπειες». 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέλνει και ορισμένα μηνύματα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Βαρουφάκης είναι ίσως λαμπρός οικονομολόγος, αλλά είναι αναμφίβολα εμφανές ότι τού λείπει η πολιτική πείρα. Οταν εκφράζεται κανείς σε ένα διεθνές φόρουμ, οφείλει να σέβεται τις απόψεις των άλλων τηρώντας έστω στο ελάχιστο τους τύπους και μία διπλωματική αβρότητα. Δεν βρισκόμαστε πια στον 19ο αιώνα, είμαστε πιο ευέλικτοι, αλλά πρέπει να θυμάται κανείς ότι άλλο πράγμα είναι να εκφράζεις τις ιδέες σου... στην έδρα του κόμματός σου και άλλο όταν παρουσιάζεσαι στο Συμβούλιο των Υπουργών όπου εκπροσωπείς τη χώρα σου και όχι τις πεποιθήσεις σου», σημειώνει και καταλήγει: «Το καταπληκτικό είναι ότι έχει συμβούλους και ότι αυτοί τον κατηύθυναν τόσο λάθος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα