Zurich Financial Services : Kέρδη για τέταρτο τρίμηνο

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 10:09

ΚΕΡΔΗ για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας, σε συνδυασμό με την αύξηση των ασφαλίστρων.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 718 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο, έναντι ζημίας 638 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανήρχοντο σε 427 εκατ. δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν καθαρά τη θετική πορεία που είχε η εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης των κερδών της, με την ισχυροποίηση του ισολογισμού της και την προώθηση της αξιοπιστίας της στις αγορές.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, James Schiro, 58 ετών, πούλησε κομμάτια της Zurich Financial Services AG, για περισσότερα από 1,3 δισ. δολ. μείωσε κατά 4.500 τις θέσεις εργασίας και αύξησε τα ασφάλιστρα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στις ασφάλειες αντιστρέφοντας την ανάπτυξη της τραπεζικής. Η άνοδος των Χρηματιστηρίων βοήθησαν τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπως τη γερμανική Allianz AG να επιστρέψουν στην κερδοφορία μετά τη σημαντική υποχώρηση των τιμών των μετοχών που οδήγησαν σε ζημίες το 2002.

Οι μετοχές της Zurich Financial κέρδισαν ποσοστό 38% μέσα στο 2003 και είχαν την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 26 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα