Royal Bank of Scotland : 17% αύξηση των κερδών το 2003

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 10:44

ΑΥΞΗΣΗ 17%, μετά τις εξαγορές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αλλά και την άνοδο του δανεισμού, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Βρετανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Royal Bank of Scotland Group Plc.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,32 δισ. λίρες Αγγλίας (4,4 δισ. δολ.) το 2003, από 1,97 δισ. λίρες που ήταν 2002, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν ότι αυτά θα έφθαναν τα 2,17 δισ. λίρες Αγγλίας.

Υπό τη διοίκηση του Fred Goodwin, 45 ετών, η Royal Bank δαπάνησε περίπου 4,5 δισ. δολ. πέρυσι κάνοντας εξαγορές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία οδηγώντας σε αύξηση τα έσοδα της.

Όπως η ανταγωνίστριά της στη Βρετανία, Barclays Plc, η Royal Bank of Scotland, ευνοήθηκε από την αύξηση των καταναλωτικών δανείων, όπου τα βασικά επιτόκια δανεισμού μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε 50 χρόνια. Στη Βρετανία τα δάνεια κατόπιν υποθήκης αναρριχήθηκαν κατά 24% πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι μετοχές της Royal Bank of Scotland κέρδισαν πέρυσι ποσοστό 11%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 48 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα