Εκτός στόχων κερδοφορίας η μονάδα της DaimlerChrysler στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 12:50

Η DaimlerChrysler δεν κατάφερε να επιτύχει το στόχο κερδοφορίας που είχε θέσει για τη μονάδα της στις ΗΠΑ.

Η Chrysler παραμένει το «ασθενές σημείο» της DaimlerChrysler η οποία το περασμένο καλοκαίρι εγκατέλειψε κάθε ελπίδα για κέρδη 2 δισ. ευρώ από την Chrysler το 2003. Η DaimlerChrysler έκανε γνωστό ότι οι ζημίες της μονάδας της στις ΗΠΑ, σε λειτουργικό επίπεδο, έφθασαν τα 40 εκατ. ευρώ.

Οι νέες απώλειες αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Chrysler, Dieter Zetsche, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει έναν αδυσώπητο «πόλεμο» τιμών και τον έντονο ανταγωνισμό των ιαπωνικών εταιρειών.

Η Daimler προσδοκά μια μικρή αύξηση στα λειτουργικά της κέρδη φέτος τα από τα 5,1 δισ. πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη της Mercedes, ανήλθαν πέρυσι στα 3,1 δισ. ευρώ από 3 δισ. το αμέσως προηγούμενο έτος, λόγω ποιοτικής κυρίως αύξησης των πωλήσεών της (πωλήσεις ακριβότερων αυτοκινήτων).

Το 2003 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τη Daimler καθώς οι πωλήσεις της Μercedes υποχώρησαν, το σχέδιο ανασυγκρότησης για την Chrysler «εκτροχιάστηκε», ενώ αυξήθηκαν τα χρέη της (θυγατρικής της) Mitsubishi Motors στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα