ING : Υψηλότερα κέρδη από τις προβλέψεις το 2003

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 14:00

Υπερέβησαν τις προβλέψεις της διοίκησής του και τις προσδοκίες της αγοράς τα κέρδη από τον πυρήνα των δραστηριοτήτων το 2003 που ανακοίνωσε σήμερα ο ολλανδικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και υπ' αριθμόν τρία ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρεία ING.

Στις ισχυρές επιδόσεις των τραπεζικών δραστηριοτήτων και το πρώτο κερδοφόρο έτος για την ING Direct- online τραπεζικές δραστηριότητες- οφείλεται η αύξηση σε ποσοστό 18,1% των καθαρών λειτουργικών κερδών του ομίλου (καθαρά κέρδη από τραπεζικές, ασφαλιστικές και στον τομέα διαχείρησης ενεργητικού δραστηριότες εξαιρουμένων των κερδών από τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες).

Τα καθαρά λειτουργικά κέρδη ανήλθαν, στο 2003, σε 4,053 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 3,43 δισ. ευρώ το 2002.

«Η χρονιά ήταν επιτυχής για την ING. Είμασταν σε θέση να επωφεληθούμε από την ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών και από τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, κυρίως στις ΗΠΑ», τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Εντβαλντ Κιστ.

Ο Κιστ εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά και επιφυλακτικός για το 2004, ενώ επεσήμανε ότι είναι αρκετά νωρίς για να προβεί σε συγκεκριμένη πρόβλεψη.

Ο τραπεζικός βραχίονας επωφελήθηκε από τη μείωση κατά 22% των προβλέψεων για επισφάλειες.

Τα κέρδη από τις online τραπεζικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 151 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 48 εκατ. ευρώ το 2002. Στο σύνολο του 2003, η ING Direct προσέθεσε άνω των 3 εκατομμμυρίων πελατών στην πελατειακή βάση της.

Τα κέρδη του βραχίονα ασφαλειών μειώθηκαν κατά 1%, ανερχόμενα σε 2,51 δισ. ευρώ δεχόμενα περιορισμένης έκτασης πλήγμα από την εξασθένηση του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα