Πιστωτικές διευκολύνσεις σε πληγέντες αγρότες

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 16:41

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Ν. Χριστοδουλάκη, του υπουργού Γεωργίας Γ.Δρυ και του διοικητή της ΑΤΕ Πέτρου Λάμπρου, εξετάστηκε η ανάγκη λήψης προσθέτων μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Συζητήθηκαν όλα τα πρακτικά μέτρα -ενίσχυση του ΕΛΓΑ σε προσωπικό- που θα επιτρέψουν την καταβολή του 50% των αποζημιώσεων πριν το Πάσχα.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών παρέχεται η ρύθμιση χρεών των πληγέντων αγροτών και των εκμεταλλεύσεών τους με αναστολή χρεών, και η παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Για την πιστωτική διευκόλυνση θα δοθεί επιδότηση επιτοκίου 2 μονάδων.

Ολες οι εκκρεμείς υποθέσεις από προγενέστερες καταστροφές θα καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2004.

Αποφασίστηκε η άμεση εξέταση των ενστάσεων που υπέβαλαν οι ελαιοπαραγωγοί μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2004 και η αποζημίωσή τους, με προτεραιότητα στην εξέταση των αιτημάτων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε οι πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι αγρότες να μη στερούνται ενισχύσεων, αν από ελλιπή πληροφόρηση δεν έχουν μεταβιβάσει έγκαιρα τα δικαιώματα ενίσχυσης στους διαδόχους τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα