Γιούνκερ: Κονδύλια 2 δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση

Ο Bάλντις Nτομπρόβσκις θα συντονίσει το έργο
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 15:53
UPD:16:00
EPA/OLIVIER HOSLET

Σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και την Ελλάδα έργα, είπε ότι το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

Τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, εντός του 2015, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ευθύνη για την υποβοήθηση της Ελλάδας θα τη φέρει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. και την Ελλάδα έργα, είπε ότι το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

ΝΕΡΙΤ

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ανέφερε ότι οι χθεσινές συζητήσεις ήταν χρήσιμες στον βαθμό που βοήθησαν τους πάντες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις δεν υπάρχουν παρανοήσεις ως προς το τι θα πρέπει να γίνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα