Ισχυρή άνοδος στο Χ.Α.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 11:26
UPD:11:28
Nikos Libertas / SOOC

Με ισχυρά κέρδη ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας την "ανακούφιση" της αγοράς για τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
 
Στις 11:20, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,51% στις 741,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 18,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,48% στις 219,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 5,36% στις 550,78 μονάδες.

Κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δύο ηγέτες και τέσσερις κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, συμφωνήθηκε ότι αν η ελληνική πλευρά προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων τότε δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή μόνο θετικά θα μπορούσε να εκληφθεί από την αγορά, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι η άμεση εφαρμογή λίστας μεταρρυθμίσεων, τις οποίες θα προτείνει η Αθήνα το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα, είναι το κλειδί για την ομαλή χρηματοδότηση των αναγκών της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα, όπως διαβεβαιώνει και το υπουργείο Οικονομικών, οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων.

Στο ταμπλό, η "τετράδα" των συστημικών τραπεζών ξεχωρίζει καταγράφοντας σημαντικά κέρδη, με την Alpha Bank να είναι στο +6,07%, την Πειραιώς στο +5,57%, την Εθνική στο +5,88% και τη Eurobank στο +3,53%.

Ισχυρά κέρδη σημειώνει η Jumbo, στο +4,26%, η ΔΕΗ στο +3,93%, η Ελλάκτωρ στο +4,38% και η ΕΧΑΕ στο +4,09%. Άνω του 2% τα κέρδη σε Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και Grivalia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα