Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 19:17
UPD:19:26
REUTERS/STAFF

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής που ξεκίνησε νωρίτερα, ενώ βρίσκονται και σε αποτίμηση των νέων δεδομένων που διαμορφώθηκαν μετά τη χθεσινή απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 6.962 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,20% στις 11.899 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 5.037 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 400,98 μονάδες, διευρύνοντας στο 17% τα κέρδη από την αρχή του έτους, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα από το 2000.

Ώθηση στον σύνθετο δείκτη δίνει ο κλάδος των μεταλλευμάτων, ο οποίος υπεραποδίδει σήμερα. Η BHP Billiton σημειώνει κέρδη 2,5% και η Rio Tinto Group είναι στο +1,1%.

Στο ταμπλό, η HeidelbergCement σημείωσε κέρδη 0,8%, καθώς προχωρά σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της, χωρίς να αυξήσει το κόστος των αντισταθμίσεων που θα πρέπει να δώσει στους πιστωτές της.

Στον αντίποδα, η Next σημείωσε απώλειες 4%, καθώς αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του προηγούμενου τριμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Μετά τη σύνοδο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τους Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντέισελμπλουμ και Ντόναλντ Τουσκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα