Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 22:25
UPD:22:30
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Διορθωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες, με εξαίρεση τον τεχνολιγικό Nasdaq, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, με τον κλάδο του λιανεμπορίου και των εμπορευμάτων να ηγούνται των απωλειών, ενώ οι επενδυτές τήρησαν μετριοπαθή στάση στο περιθώριο της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,71% στις 17.849,08 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,20% στις 4.937,44 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,34% στις 2.074,20 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Weight Watchers International υποχώρησε κατά 2%, μετά την σύσταση της Credit Suisse για πώληση των μετοχών της.

Επίσης, η Macerich σημείωσε απώλειες 3,5%, μετά την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων που δέχτηκε από την Simon Property Group, εκτιμώντας ότι υποτιμά την αξία του ενεργητικού της.

Στον αντίποδα, η American Airlines Group κέρδισε 6,9%, καθώς η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα την εντάξει στον βασικό της δείκτη, εξαιτίας της αύξησης της κεφαλαιοποίησής της.

Σήμερα ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση των μελών της FOMC της Federal Reserve, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ρητορική που θα χρησιμοποιήσει αναφορικά με τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία.

«Βουτιά» 17% σημείωσε η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, κυρίως εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν στα βορειοανατολικά και κεντροδυτικά της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα