Συντηρεί τα κέρδη του το Χ.Α.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 14:24
UPD:14:25
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εν μέσω έντονων πολιτικών διεργασιών το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει τη δική του τεχνική αντίδραση, μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, που του στέρησαν σχεδόν 100 μονάδες.

Στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,81% στις 777,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 40 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,22% στις 229,69 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,41% στις 590,14 μονάδες.

Όπως σημειώνουν οι εγχώριοι αναλυτές, η κυβέρνηση δείχνει, ειδικά τις τελευταίες μέρες, να κινείται προς συμφωνία με την διαφορά ότι α) κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς και β) έχει μεγαλύτερο εσωτερικό πρόβλημα σε σχέση με τους ίδιους τους πολίτες που την εξέλεξαν. Τα δεδομένα αυτά "κρατούν στην ζωή" το Ελληνικό Χρηματιστήριο, μιας και πολλοί ξένοι επενδυτές, κυρίως, αδυνατούν να πιστέψουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στο τέλος δεν θα ακολουθήσει την λύση εντός Ευρωζώνης.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει η "Ν" η ρευστότητα αποτελεί το κεντρικό πρόβλημα της κυβέρνησης, στελέχη της οποίας αποδίδουν σκοπιμότητα στους «θεσμούς» για τη μη αποδέσμευση τμημάτων από τη δόση που εκκρεμεί των 7,2 δισ. ευρώ, με απώτερο στόχο, όπως καταγγέλλουν, να οδηγήσουν την κυβέρνηση στην αποδοχή του τρέχοντος μνημονίου, η αξιολόγηση του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στο ταμπλο τώρα, η ΔΕΗ ξεχωρίζει, καταγράφοντας κέρδη 5,50% στα 5,18 ευρώ, ενώ στο +4,7% βρίσκονται οι μετοχές του ΟΤΕ και της Πειραιώς. Εξαιρετική είναι και η συμπεριφορά της Τιτάν, της Alpha Bank, της Aegean και της Μυτιληναίος.

Κέρδη άνω του 2% καταγράφουν η Ελλάκτωρ και η ΜΕΤΚΑ, ενώ αντίθετα, πτωτικά κινούνται η Jumbo και η Grivalia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα