Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 10:35
UPD:10:36
REUTERS/STAFF

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι τελικά η αμερικανική Federal Reserve δεν θα προχωρήσει σύντομα στην πρώτη αύξηση του επιτοκίου της.

Ειδικότερα, στις 10:34, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,45% στις 6.835 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,35% στις 12.125 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,02% στις 5.062 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01% στις 400,13 μονάδες.

Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση των μελών της Νομισματικής Επιτροπής (FOMC) της Federal Reserve, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ρητορική που θα χρησιμοποιήσει αναφορικά με τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία. Εάν συνεχιστεί η χαλαρή νομισματική πολιτική, τότε τα οφέλη της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αντισταθμιστούν.

Στο ταμπλό τώρα, η J Sainsbury ενισχύεται κατά 1,5%, καθώς ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενομένου μείωση στις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου. Επίσης, η Nomura επιβεβαίωσε τη σύσταση neutral (ουδετερότητα) για τη μετοχή της.

Στον αντίποδα, η Antofagasta υποχωρεί κατά 2,2%, καθώς δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα κέρδη και τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της επηρεάστηκαν από τις χαμηλότερες τιμές του χαλκού, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με οικολογικές οργανώσεις στις δραστηριότητες της στη Χιλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα