Ηρακλής: Αύξηση πωλήσεων - κερδών το 2003

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2004 16:54

Αυξημένες κατά 8,7% σε σχέση με πέρυσι ήταν το 2003 οι πωλήσεις του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής, και διαμορφώθηκαν στα 607 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η αύξηση των πωλήσεων αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς, η οποία ενισχύθηκε από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς και τις αυξημένες παραδόσεις στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των Ολυμπιακών έργων.

Ο συνολικός όγκος εγχώριων πωλήσεων και εξαγωγών τσιμέντου και κλίνκερ ανήλθε σε 9,2 εκατ. τόνους, αυξημένος κατά 12,6% έναντι του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 64% και ανήλθαν σε

117 εκατ. ευρώ, έναντι 71,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν επιβαρυνθεί με μία προσαύξηση των έκτακτων και ανόργανων εξόδων ύψους 28,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2003 λόγω της υλοποίησης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου προσωπικού.

Τα λειτουργικά έξοδα παρουσίασαν μείωση κατά 9,3% έναντι του 2002, οφειλόμενη κυρίως στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους και στην επίδραση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου προσωπικού που υλοποιήθηκε το προηγούμενο έτος.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 122,7 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 18,4% έναντι του προηγούμενου έτους, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση του όγκου πωλήσεων, καθώς και τη μείωση του κόστους παραγωγής ως συνέπεια βελτιώσεων στη διάρθρωση του κόστους που συμπεριλαμβάνουν την περαιτέρω αύξηση της χρήσης πετ κωκ, τη μείωση του κόστους ενέργειας λόγω εισαγωγής μέρους αυτής και τη μείωση του κόστους εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Γ.Ε.Τ. Ηρακλής πρότεινε την καταβολή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένου κατά 33% έναντι του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα