Υπό πίεση και σήμερα το δολάριο

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2004 13:43

ΑΡΝΗΤΙΚΟ παραμένει και σήμερα το κλίμα για το δολάριο στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η εμπιστοσύνη των αμερικανών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους σημείωσε το Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη κάμψη από την αρχή του πολέμου στο Ιράκ, εξέλιξη που υποδηλώνει την αυξημένη ανησυχία του κόσμου για την ανεργία και τα μελλοντικά εισοδήματα, αναφέρει έκθεση του Conference Board.

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έπεσε στο 87,3 από το αναθεωρημένο 96,4 του Ιανουαρίου. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το Φεβρουάριο του 2003.

Τα παραπάνω στοιχεία ενίσχυσαν την άποψη ότι θα απαιτηθεί η παρέλευση μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, μέχρις ότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποφασίσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Αρνητικά επηρεάζουν το αμερικανικό νόμισμα και οι νέες απειλές της Αλ Κάιντα για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των ΗΠΑ.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 13:20 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,2654 δολάρια, ενώ το πρωί έφθασε μέχρι τα 1,2707. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2595 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα