Πτωτικά, χωρίς τζίρο, το Χ.Α.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 14:16
UPD:14:18
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την Πειραιώς, τη ΓΕΚ Τέρνα και την Ελλάκτωρ να μετατρέπονται στα μεγάλα «βαρίδια» της σημερινής συνεδρίασης.

Στις 14:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,19% στις 784,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 25,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,01% στις 231,55 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,02% στις 681,93 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση περισσότερο καταδεικνύει μια αρνητική στάση αναμονής παρά μια επενδυτική στρατηγική που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο τζίρος είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, με τους αγοραστές να αποστασιοποιούνται, μπροστά σε μικροδιορθώσεις χαρτοφυλακίων που λαμβάνουν χώρα.

Άλλωστε, πλησιάζουμε σταδιακά στη συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου, όταν και θα αφαιρεθούν από τον πανευρωπαϊκό σύνθετο δείκτη Stoxx 600 οι μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank, με τα χαρτοφυλάκια να προχωρούν στις απαραίτητες αναπροσαρμογές.

Η αγορά επίσης παρακολουθεί τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία δεν είναι και τόσο θετικά, ενώ συμμερίζεται και τις συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, ότι η αβεβαιότητα αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη απειλή να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Στο ταμπλό, η Ελλάκτωρ ασκεί σημαντικές πιέσεις στην αγορά, με το -6,88% που σημειώνει, η Πειραιώς είναι στο -5,38%, η Τέρνα Ενεργειακή στο -4,21% και η ΓΕΚ Τέρνα στο -4,02%. Απώλειες 3,23% καταγράφει και η MIG.

Απώλειες άνω του 2% σημειώνει η ΜΕΤΚΑ, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ και ο ΟΤΕ, πάνω από 1% η πτώση σε Folli Follie, Βιοχαλκο, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Εθνική και Eurobank. Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ και η ΕΕΕ παρέχουν κάποια στήριξη, καθώς καταγράφουν κέρδη 1,92% και 0,89% αντίστοιχα, ενώ μικρή άνοδο σημειώνουν η Τιτάν και η Aegean.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα