Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2004 19:12

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη χθεσινή πτώση. Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος κατά τις απογευματινές συναλλαγές οφείλεται κυρίως στην άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το κλίμα ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό και οι αναλυτές απρόθυμοι να προβούν σε προβλέψεις για τη μελλοντική πορεία των αγορών έπειτα από τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ο διοικητής της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ζήτησε από το Κογκρέσο να προχωρήσει σύντομα στις αναγκαίες προσαρμογές, προκειμένου να κρατήσει υγιή τα προγράμματα συνταξιοδότησης και ιατρικής περίθαλψης, τονίζοντας ότι το κλειδί είναι ο περιορισμός των δαπανών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/25/878549.htm .

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.507,5 μονάδες αυξημένος κατά 0,24%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.702,63 μονάδες με κέρδη 0,52% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.995,34 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,10%.

Η μετοχή της Aviva ενισχύθηκε κατά 3,41%. Η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στη Βρετανία επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν πέρυσι κατά 11%.

Ανοδο (1,54%) σημείωσε και η μετοχή της HVB, η οποία νωρίτερα δέχθηκε πιέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal, ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει την έκδοση νέων μετοχών αξίας 3 δισ. ευρώ (3,8 δισ. δολάρια) για να ενισχύσει την οικονομική του θέση και να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές στις συζητήσεις περί συγχώνευσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται η WSJ, ο διευθύνων σύμβουλος της HVB Ντίτερ Ράμπλ, θα παρουσιάσει το σχέδιο αύριο, όταν η HVB - η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα στη Γερμανία- ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα