Βελτίωση αποτελεσμάτων της Lannet το 2003

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2004 21:49

Αύξηση παρουσιάζουν τα ετήσια οικονομικά μεγέθη της Lannet στη χρήση 2003. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 58,5 εκατ. ευρώ, από 28,1 εκατ. ευρώ το 2002. Η σημαντική ανάπτυξη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προέρχεται από τη κύρια δραστηριότητα της εταιρείας, δηλαδή, της παροχής ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ο τζίρος της οποίας ανήλθε στα 53,4 εκατ. € από 18,4 εκατ. € στη χρήση 2002.

Το EBITDA εμφανίζεται θετικό στα 9,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών, ενώ η εταιρεία εμφανίζει κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ. ευρώ από ζημίες 3,2 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά αποτελέσματα της χρήσης 2003 εμφανίζονται αρνητικά, «κυρίως λόγω της διενέργειας αυξημένων αποσβέσεων παγίων στοιχείων καθώς και της σημαντικής αύξησης των εξόδων διάθεσης λόγω της επιθετικής εμπορικής πολιτικής της εταιρείας». Στα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και το αποτέλεσμα από τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων του Βαφείου-Φινιριστηρίου που άρχισε το Σεπτέμβριο του 2003.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα του κλάδου των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (προ αποσβέσεων) ανέρχονται σε 3 εκατ. € έναντι ζημιών.

Αυξήθηκε κατά 8,5% ο αριθμός των εγγεγραμμένων πελατών της εταιρείας, στα τέλη Δεκεμβρίου 2003, στους 151.147, εκ των οποίων 14.584 ήταν οι εταιρείες.

Σημειώνεται ότι στα στοιχεία της χρήσης 2003 περιλαμβάνεται η λειτουργική δραστηριότητα του κλάδου των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για ολόκληρο το δωδεκάμηνο, του κλάδου του τηλεπικοινωνιακού υλικού (πρώην ΛΑΝΤΕΚ) από 1 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου, και του βιομηχανικού κλάδου (πρώην Γ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ) έως 3 Σεπτεμβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στη χθεσινή του συνεδρίαση προχώρησε στην εκλογή της κα Αλεξάνδρας Κορέσση και του κ. Βασίλειου Σαρσέντη σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών δ.σ. κκ. Ιωάννη Στεργιώτη και Σταύρου Παπαπαναγιώτου. Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου λήγει κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του έτους 2008.

Τέλος, το δ.σ. ενέκρινε το διορισμό του κ. Χαρίλαου Ρογκάκου ως εσωτερικό ελεγκτή της εταιρείας σε αντικατάσταση του εκλιπόντος κ. Λυμπουσάκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα