Ανοδικά τα αμερικανικά παράγωγα

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 14:11
UPD:14:12
REUTERS/ADREES LATIF

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα αμερικανικά παράγωγα, ανακάμπτοντας από το sell off που προκάλεσε η άνοδος του δολαρίου τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στις 13:56, τα συμβόλαια λήξης Μαρτίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,2% στις 2.043,3 μονάδες, ενώ 50 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.689 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Morgan Stanley καταγράφει κέρδη 3,4%, μετά την ανακοίνωση ότι αυξάνει το μέρισμά της στα 15 σεντς ανά μετοχή, από 10 σεντς προηγουμένως, ενώ θα επαναγοράσει ίδιες μετοχές ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

Στο +2,8% και η Citigroup, η οποία έλαβε την έγκριση της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ για την καταβολή μερίσματος ύψους 5 σεντς ανά μετοχή και την επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, η Bank of America σημειώνει απώλειες, καθώς αν και πέρασε τα stress test της Federal Reserve οριακά, θα πρέπει να καταθέσει ένα επικαιροποιημένο στρατηγικό σχέδιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Τέλος, η Acadia Pharmaceuticals σημειώνει απώλειες 24%, μετά την ακύρωση της εισαγωγής μιας νέας εφαρμογής για φαρμακευτική αγωγή, ενώ και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ετοιμάζεται να αποχωρήσει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα