Vodafone: Βελτίωση μεγεθών στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2004 11:55

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ εμφανίζονται τα μεγέθη τη Vodafone στο εννεάμηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2003.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για την υπό εξέταση περίοδο που έληξε το Δεκέμβριο του 2003 ανήλθε στα 1.092,4 εκατ. ευρώ από 947,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν στα 420,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,6% σε σχέση με τα 369,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 38.5%, 0,5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το περιθώριο της αντίστοιχης περιόδου, επηρεασμένο από τον αυξημένο αριθμό πωλήσεων συσκευών.

Τα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν στα 262 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,9%, αντικατοπτρίζοντας την βελτίωση των αποτελεσμάτων μετά τις διαγραφές που έλαβαν χώρα την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά τους δείκτες ARPU και AMOU για την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2003 παρουσίασαν σημαντική άνοδο. Συγκεκριμένα ο μέσος όρος εσόδων ανά πελάτη (ARPU) αυξήθηκε κατά 1% και έφτασε τα 31,48 ευρώ, ενώ ο μικτός μέσος όρος λεπτών χρήσης ανά συνδρομητή (AMOU) αυξήθηκε κατά 16% στα 113 λεπτά. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν την αύξηση της χρήσης της συνδρομητικής βάσης σαν αποτέλεσμα των νέων πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει με μεγάλη εμπορική επιτυχία η εταιρεία καθώς και τις σημαντικές μειώσεις τιμών σε όλα τα επίπεδα.

Ο κος Χαράλαμπος Μαζαράκης, Chief Financial Officer της Vodafone - Panafon, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την επίτευξη βασικών στρατηγικών επιλογών μας, όπως είναι η συνεχιζόμενη κερδοφορία και αύξηση των βασικών οικονομικών μεγεθών καθώς επίσης και η αύξηση της χρήσης. Στη διαμόρφωση αυτής της πραγματικότητας πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των νέων πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως το Vodafone live! και το Vodafone Mobile Connect Card που διαθέτει με ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία η εταιρεία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα