Πρόταση εξαγοράς της Aventis από τη Novartis

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2004 12:12

«Ουδέν σχόλιο», ήταν η απάντηση στελεχών της Novartis και της Aventis όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μια ενδεχόμενη προσφορά της ελβετικής Νοvartis για το γαλλογερμανικό όμιλο, ικανή να «κοντράρει» την πρόταση επιθετικής εξαγοράς της Sanofi-Synthélabo.

Η Aventis πάντως, για ακόμη μια φορά επανέλαβε ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που θα της επέτρεπαν να αντιπαλέψει την πρόταση της Sanofi, αρνούμενη ωστόσο, να κάνει οιοδήποτε σχόλιο για τις συζητήσεις με τη Novartis.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών βρίσκονται στο προκαταρκτικό στάδιο, ενώ η Novartis δεν βιάζεται να πιέσει ώστε να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις.

Όπως είχε μάλιστα δηλώσει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τη Aventis στα τέλη Ιανουαρίου, μεταξύ των «μνηστήρων» της εταιρείας συγκαταλέγονται ονόματα όπως της Novartis, του βρετανικού ομίλου GlaxoSmithKline και των αμερικανικών εταιρειών Johnson & Johnson, Merck και Pfizer.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα