Κάτω από τα 1,25 δολάρια το ευρώ

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2004 13:00
UPD:14:40

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται και σήμερα το ενιαίο νόμισμα έναντι του αμερικανικού έχοντας υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 1,25 δολαρίων.

Πιέσεις στο ευρώ ασκούν οι δηλώσεις του γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, προκειμένου να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/26/880246.htm .

Ανάλογη έκκληση απηύθυνε σήμερα στην ΕΚΤ και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν. Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι συμμερίζεται τις απόψεις του Σρέντερ για τα επιτόκια της ευρωζώνης και για το ότι τα επίπεδα των συναλλαγματικών ισοτιμιών δεν αντιστοιχούν στην οικονομική πραγματικότητα. Γερμανός αξιωματούχος, δήλωσε ότι ο Σρέντερ θα συζητήσει την πτώση του δολαρίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους αύριο, στην Ουάσινγκτον όπου μεταβαίνει.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 12:49 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,244 δολάρια έναντι 1,2494 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,2629 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα