Προειδοποίηση της Ε.Ε. για τις θαλάσσιες μεταφορές

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2004 21:34

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε επιστολές «επίσημης ειδοποίησης» σε 12 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με αντικείμενο την μη τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας όσον αφορά τα συστήματα επιτήρησης και πληροφοριών για την ναυσιπλοϊα.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι στόχος της νομοθεσίας είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές, με δέσμη μέτρων όπου περιλαμβάνονται ο καθορισμός σημείων καταφυγής για πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο και η υποχρέωση να υπάρχει επί του πλοίου «μαύρο κουτί».

Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει κάποιες διατάξεις που σκοπεύουν στη βελτίωση της πρόληψης των ναυτικών ατυχημάτων και της ρύπανσης, με τη δημιουργία δικτύου τηλεπληροφορικής για την ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά πλοία και επικίνδυνα φορτία.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι στην περίπτωση που τα κράτη μέλη δεν εκδώσουν τα μέτρα τα αναγκαία για την εφαρμογή της οδηγίας εντός δύο μηνών, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε αποστολή αιτιολογημένης γνώμης, βήμα που προηγείται της παραπομπής στο Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα