Κάτω και από τα 1,06 δολάρια το ευρώ

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 13:06
UPD:13:25
REUTERS/DADO RUVIC

Κατακόρυφη είναι η πτώση που σημειώνει το ευρώ σήμερα, χάνοντας ακόμη και τα επίπεδα των 1,06 δολαρίων, όσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις αγορές τίτλων, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ειδικότερα, στις 13:03, το ευρώ κινείται με απώλειες 1,18% στα 1,0575 δολάρια, ενώ νωρίς, τις πρώτες πρωινές ώρες σημείωνε ακόμη και κέρδη έως τα επίπεδα των 1,0717 δολαρίων. Από την αρχή του έτους το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει απώλειες 12%.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα θα ξεκινούσαν οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ, το ευρώ χάνει πάνω από 3%, ενώ χθες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μ. Κερέ, επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν οι αγορές ομολόγων της ΕΚΤ, φθάνοντας ήδη τα 3,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Fed, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αγορά εργασίας, οδήγησαν υψηλότερα το δολάριο, προκαλώντας επιπλέον πιέσεις στο ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα