Manpower: Αισιοδοξία για προσλήψεις το β' τρίμηνο

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 13:01
UPD:13:18
Shutterstock

Ανακάμπτουν συνεχώς οι προθέσεις των εργοδοτών για προσλήψεις στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από την τριμηνιαία έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης κατά το β’ τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με τη Manpower, οι προβλέψεις για το β’ τρίμηνο δείχνουν ότι όσοι αναζητούν εργασία θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την σταθερή πορεία προσλήψεων, καθώς το 21% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, το 7% προβλέπει μείωση και το 70% δεν αναμένει κάποια αλλαγή στον αριθμό των απασχολούμενων.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +11% και αποτελούν την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη από το δ' τρίμηνο του 2008, μετά από τρία χρόνια σταδιακής βελτίωσης.

Οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζονται βελτιωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν κατά το προσεχές τρίμηνο.

Οι ισχυρότερες προοπτικές απασχόλησης αναμένεται να καταγραφούν στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών και στον τομέα του Τουρισμού, όπου οι προοπτικές ανέρχονται σε +24% και +20% αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι εργοδότες του τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις προβλέπουν σταθερή αύξηση του αριθμού απασχολουμένων, με προοπτικές της τάξης του +15% ενώ οι προοπτικές ανέρχονται σε +8% και +7% στον τομέα της Μεταποίησης και τον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης, αντίστοιχα.

Οι πιο αποδυναμωμένες προοπτικές, στο +1%, καταγράφονται στον τομέα Δημοσίου και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα