Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χ.Α.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:26
UPD:11:26
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δείχνει την ανακούφισή της μετά το χθεσινό Eurogroup, καθώς και για την συμφωνία να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Στις 11:14, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,46% στις 834,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 18,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,78% στις 247,24 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 6,49% στις 569,28 μονάδες.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια, όπως είναι φυσικό, όποτε αυτό απαιτηθεί θα έρχονται και στην Αθήνα.

Παράλληλα ο ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε ότι μετά τις 7 συν 3 μεταρρυθμίσεις «θα ακολουθήσουν και άλλες δέσμες προτάσεων, οι οποίες θα συζητηθούν σε βάθος και θα καταρτιστεί ο τελικός κατάλογος».

Ωστόσο, η αγορά γνωρίζει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό. Η ΕΚΤ αναμένεται στη συνεδρίαση της Πέμπτης να δώσει μια μικρή ανάσα, αυξάνοντας το όριο του ELA, αλλά σε κάθε περίπτωση οι δύο πλευρές πρέπει να φτάσουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank, η οποία κερδίζει 7,27% στα 0,1180 ευρώ, ακολουθούν η Βιοχαλκο και η Alpha Bank, οι οποίες βρίσκονται στο +6,1%. Ανοδικά, στο +5,88% βρίσκεται η Εθνική, στο +5,62% η MIG και στο +5,18% η ΔΕΗ. Άνω του +2% τα κέρδη για ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Μυτιληναίο.

Στον αντίποδα, Τιτάν και Folli Follie βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, ενώ και η Τέρνα Ενεργειακή δείχνει αδύναμη να ακολουθήσει το θετικό κλίμα της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα