Προς αυστηρότερο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης

Υποβλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς το υπουργείο Οικονομικών - Τι προβλέπει για τα εκτελεστικά και τα μη εκτελεστικά μέλη, για α
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:57
UPD:11:57
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Για ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας από πλευράς εισηγμένων σε ό,τι αφορά την Εταιρική Διακυβέρνηση κάνουν λόγο στη «Ν» στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Από την έντυπη έκδοση

Αυξημένες υποχρεώσεις των μελών διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειών, δημοσιοποίηση της πολιτικής αμοιβών των εταιρειών, σαφείς προϋποθέσεις για τον ορισμό ανεξάρτητων μελών, αλλά και πρόσθετες υποχρεώσεις όσον αφορά την ενημέρωση των μετόχων σχετικά με σειρά εταιρικών πράξεων περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο νόμου που προ ημερών υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Για ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας από πλευράς εισηγμένων σε ό,τι αφορά την Εταιρική Διακυβέρνηση κάνουν λόγο στη «Ν» στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τονίζοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα πιο ισχυρές και διαφανείς επιχειρήσεις, καθώς η Εταιρική Διακυβέρνηση δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά όφελος για τις εταιρείες». Οι ίδιοι τονίζουν πως σε παγκόσμιο επίπεδο η προσοχή των επενδυτών έχει αρχίσει να στρέφεται όλο και πιο έντονα στην εταιρική διακυβέρνηση που εφαρμόζουν οι εισηγμένες επιχειρήσεις σε μία οργανωμένη αγορά. «Ειδικά την περίοδο αυτή, οι κεφαλαιαγορές οδηγούνται και πάλι στον πρωταρχικό τους ρόλο που είναι η άντληση κεφαλαίων, κάθε ποιοτικό κριτήριο που προσφέρει εμπιστοσύνη σε μια αγορά και στις εταιρείες θα είναι καθοριστικό. Αρα η Εταιρική Διακυβέρνηση πράγματι συμβάλλει στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις» επισημαίνουν.

ΙΟΥΛΙΑ ΖΑΦΟΛΙΑ - [email protected]

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα