Αξιοποίηση περιουσίας του ΕΟΤ σε Ρόδο, Ανάβυσσο και ακτές

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2001 17:03

Η διοίκηση της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ανακοίνωσε ότι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ολοκληρώνει τις μελέτες για την ανάπτυξη του Γκολφ Αφάντου Ρόδου. Τέλος Ιουλίου θα αρχίσουν οι διαδικασίες εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος μέσω διεθνούς διαγωνισμού, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2001.

Οι αντίστοιχες αναπτυξιακές μελέτες για την αξιοποίηση της έκτασης του ΕΟΤ στην Ανάβυσσο Αττικής θα παραδοθούν φέτος το Σεπτέμβριο. Η περιοχή προορίζεται για θεματικό πάρκο και ήδη η διοίκηση της ΕΤΑ έχει καλέσει τις επόμενες μέρες για επιτόπια παρουσίαση και διερευνητικές επαφές εκπροσώπους ιταλικών θεματικών πάρκων και του γαλλικού πάρκου Αστερίξ.

Οσον αφορά τις ακτές του ΕΟΤ στην Αττική, ο κ.Χωμενίδης έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις με τα ανάδοχα κοινοπρακτικά σχήματα, που όμως θα αναλάβουν την αξιοποίηση των ακτών μετά το Σεπτέμβριο, καθώς κρίθηκε σκόπιμο, για να μην υπάρξει αναταραχή εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, η ΕΤΑ ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Γαζίου Ηρακλείου θα φροντίσει για την ανάπλαση της ακτής του. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο την τουριστική ενίσχυση περιοχών που υφίστανται περιβαλλοντική επιβάρυνση από εγκαταστάσεις υποδομών. Στο Γαζί είναι τοποθετημένες οι γεννήτριες που παρέχουν στο νησί πρόσθετο ρεύμα λόγω της αυξημένης τουριστικής ζήτησης το καλοκαίρι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα