Βουλή: Υπέρ της επένδυσης των διαθεσίμων σε ρέπος η νέα διοικητής του ΟΑΕΔ

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 20:58
UPD:21:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Μαρία Καραμεσίνη στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής.

Υπέρ της κυβερνητικής πρότασης για επένδυση των ταμειακών διαθεσίμων σε ρέπος τάχθηκε η νέα διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, της οποίας η τοποθέτηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Υπέρ της τοποθέτησης της Μ. Καραμεσίνη τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Ποταμιού. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, λευκό του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τοποθετήθηκε η Χρυσή Αυγή. Η Μ. Καραμεσίνη είναι ερευνήτρια του ΚΕΠΕ με ειδίκευση στα θέματα αγοράς εργασίας και απασχόλησης, ενώ διδάσκει και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αναφερόμενη στην πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την επένδυση της ταμειακών διαθεσίμων σε ρέπος η Μ. Καραμεσίνη υπογράμμισε πως είναι καλύτερο να τοκίζονται τα χρήματα με 2% σε ρέπος διάρκειας 5 και 17 ημερών από το  0,5% με το οποίο τοκίζονται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Διευκρίνισε ακόμη πως η πρόταση δεν αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ, ούτε και το σύνολο των αποθεματικών του, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσό που υποχρεωτικά διατηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τόσο η νέα διοικητής όσο και η αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, τόνισαν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης και σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης των μακροχρόνια ανέργων. «Έχουμε μπροστά μας Γολγοθά», είπε χαρακτηριστικά η Ρ. Αντωνοπούλου.

«Ο ΟΑΕΔ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει την ανάπτυξη», είπε η Μ. Καραμεσίνη σημειώνοντας πως η μακροχρόνια ανεργία αφορά το 75% των ανέργων και ότι το 50% των ανέργων είναι άνεργοι επί 2 έτη.

Σε δέκα μέρες, είπε θα προκηρυχτεί το βελτιωμένο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που αφορά 54.000 δικαιούχους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχιστεί η υλοποίηση των υφιστάμενων προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα με τα voucher.

Newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα