Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 19:15
UPD:19:17
REUTERS/STAFF

Σημερινή φωτογραφία του DAX.

Mε μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον γερμανικό Dax να διαφοροποιείται από την πτώση που σημείωσαν οι περισσότεροι δείκτες, εξαιτίας των ανησυχιών για τις εξελίξεις με την Ελλάδα, καθώς και για την πιθανότητα πρόωρης αύξησης του βασικού επιτοκίου από την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSΕ 100 υποχώρησε κατά 0,47% στις 6.876 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 11.560 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,55% στις 4.937 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,29% στις 393,02 μονάδες, ενώ νωρίτερα σημείωνε απώλειες έως και 0,9%.

Στο ταμπλό θετικά έκλεισε ο ιταλικός τραπεζικός κλάδος, μετά την ανάλυση της Goldman Sachs, η οποία ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση που προωθείται για τον κλάδο θα οδηγήσει σε επιτυχείς συγχωνεύσεις. Η Banca Popolare dell’Emilia Romagna και η Banca Popolare di Milano Scarl κατέγραψαν κέρδη άνω του 1,3%.

Στον αντίποδα οι μετοχές των Deutsche Bank και Barclays σημείωσαν απώλειες, μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι στελέχη των δύο τραπεζών εξετάζονται για πιθανή ανάμιξή τους στο σκάνδαλο χειραγώγησης του Euribor.

Με απώλειες έκλεισε και η Orange, η οποια βρέθηκε στο -5,8%, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό τιμών σε ορισμένα από τα προϊόντα της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν τον Ιανουάριο κατά 2,1%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν μείωση κατά 1,5%. Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,3%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα