Γ. Δραγασάκης: Ο Γ. Βαρουφάκης εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Eurogroup

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 17:08
UPD:17:21

Δείτε εδώ την δήλωση του Μάικλ Νούναν κατά την είσοδο του στο Eurogroup.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Γιάννης Δραγασάκης, διαψεύδοντας ότι ο ίδιος θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως τόνισε, την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της «Ν» Νίκος Μπέλλος, ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup δήλωσε ότι σήμερα το πρωί επρόκειτο να υπάρξει συνάντηση των θεσμών με τις ελληνικές αρχές και ότι η Ελλάδα αποφάσισε ότι στο επίκεντρο της ομάδας που θα έχει ευθύνη για τις συζητήσεις θα βρίσκεται το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (σ.σ. Γιάννη Δραασάκη).

Ωστόσο η δήλωση αυτή του κ. Νούναν περί συνάντησης σήμερα δεν επιβεβαιώνεται στις Βρυξέλλες από την πλευρά των δανειστών.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό Υπουργό, εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, ωστόσο όπως είπε, προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ πρέπει να εφαρμόσει τμήμα των δεσμεύσεων της. Πρόσθεσε ότι το Εurogroup δεν επεξεργαζεται τεχνικές λεπτομερειες, αλλά ασχολείται και δίνει πολιτικές κατευθύνσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα