Ενισχύεται το δολάριο

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2004 18:38

Ανοδο σημειώνει το αμερικανικό νόμισμα έναντι των βασικών του ανταγωνιστών κατά τις απογευματινές συναλλαγές έπειτα από τη δημοσιοποίηση ικανοποιητικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο έναντι αύξησης κατά 0,5% - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων το Δεκέμβριο. Η άνοδος αυτή ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο έναντι αύξησης 0,3% - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων – το Δεκέμβριο.

Ο δείκτης ISM, ο οποίος καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα των ΗΠΑ, σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου και διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 61,4 από 63,6 τον Ιανουάριο. Παρέμεινε ωστόσο σε τροχιά ανάπτυξης για έκτο διαδοχικό μήνα, ενώ βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών.

Επιπλέον, ο επιμέρους δείκτης για την απασχόληση, η οποία αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της αμερικανικής οικονομίας, αυξήθηκε στο 56,3 από 52,9.

Στις 18:25 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,2438 δολάρια έναντι 1,248 δολαρίων στις 15:00.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα