Πρόστιμο 1,5 εκατ. δολ. κατά της American Airlines

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2004 08:00

Το ποσόν του 1,5 εκατ. δολαρίων δέχθηκε να καταβάλει η αεροπορική εταιρεία American Airlines προκειμένου να αποφύγη την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων, μετά την απόφασή της να απαγορεύσειτην επιβίβαση στα αεροσκάφη της Μουσουλμάνων, Αράβων, ή Νοτιοασιατών επιβατών μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

Βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στην αεροπορική εταιρεία και στο υπουργείο, η American Airlines παραβίασε τα ομοσπινδιακά δικαιώματα, επιδεικνύοντας διακρίσεις, και οφείλει να διακόψει αυτές τις πρακτικές.

Η American Airlines αποδέχθηκε επίσης να διαθέσει 1,5 εκατ. δολ. εντός της επόμενης τριετίας για την εκπαίδευση στα πολιτικά δικαιώματα που θα αφορά τους υπαλλήλους τους, ιδίως εκείνους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες.

Σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση θα δεχθεί να μην ασκήσει περαιτέρω κυρώσεις. «Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια εν πτήσει των αεροσκαφών στις ημέρες που ακολούθησαν την 11η Σεπτεμβρίου ποσώς δικαιολογούν τις παράνομες πρακτικές διακρίσεων εναντίον των επιβατών», τονίζει σε ανακοινωθέν του ο υπουργός Μεταφορών Νόρμαν Μινέτα.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία με άλλη μία αεροπορική εταιρεία, την United Airlines, τον Νοέμβριο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα