Στην Αθήνα το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του EAEF

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2004 17:04

Στις 19-20 Μαρτίου του 2004 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ευρωπαϊκού συλλόγου Employee Assistance European Forum (EAEF), με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των προγραμμάτων Employee Assistance Programs (EAP) στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Ο ευρωπαϊκός σύλλογος αποτελεί τμήμα του διεθνούς συλλόγου Employee Assistance Professionals Association International – EAPA, που ιδρύθηκε και εδρεύει στην Αμερική από το 1971.

Τα ΕΑΡ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελούν καινοτόμες και πρωτοποριακές προσεγγίσεις για την εξασφάλιση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων και την ταυτόχρονη βελτίωση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητάς τους.

Παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και συμβουλευτικής στους εργαζόμενους και εργοδότες, εκπαίδευση και αντιμετώπιση κρίσεων ή μεγάλης έκτασης καταστροφών, σε χαμηλό κόστος με υψηλά οικονομικά οφέλη για την εταιρία που τα χρησιμοποιεί.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα ΕΑΡ έχουν θεσμοθετηθεί διεθνώς, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς, λόγω της αποδεδειγμένης αξίας τους ενώ συγκαταλέγονται στα οφέλη που προσφέρει μια εταιρεία προς τους εργαζόμενούς της, όπως γίνεται με την ασφάλεια υγείας.

Στο Συνέδριο θα παραστούν αντιπρόσωποι και μέλη του Διεθνούς Συλλόγου EAPA, από τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Ευρώπη, επαγγελματίες αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού επιχειρηματικού χώρου καθώς και ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες σε θέματα ψυχικής υγείας των εργαζομένων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στη χώρα μας μετά από πρωτοβουλία του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Παραρτήματος του EAPA, πρόεδρος του οποίου είναι η Δρ. Αναστασία Παρασκευοπούλου-Rush, και στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του Συλλόγου για έρευνα και εκπαίδευση στους τομείς των EAP, στη δημιουργία των προδιαγραφών για την αντιμετώπιση των εργασιακών αναγκών στον Ευρωπαϊκό χώρο καθώς και στην ισχυροποίηση του δικτύου των Ευρωπαίων επαγγελματιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα