Υπόμνημα του προέδρου του ΕΒΕΑ προς τους πολιτικούς αρχηγούς

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 17:27

Τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας προκειμένου να συνεχίσει να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, ζητεί με υπόμνημά του προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρακούλης Φουντουκάκος, εκτιμώντας ότι δεν έχει λάβει τη θέση που της αξίζει στα προγράμματα των κομμάτων.

Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα, η βιομηχανία απαιτεί περιβάλλον ξεκάθαρο, που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να διευκολύνει την ανάληψη κινδύνων. Η βιομηχανική πολιτική, πέραν της ευρύτερης κοινωνικά αποδοχής, πρέπει να έχει άμεση σύνδεση με άλλες πολιτικές, όπως η μακροοικονομική και η φορολογική πολιτική, η πολιτική στο τομέα του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ασφάλισης. Μάλιστα, κατά το ΕΒΕΑ, πρέπει να εξετάζεται η επίπτωση των άλλων πολιτικών στη βιομηχανική πολιτική.

Eπίσης, στο υπόμνημα αναφέρεται ότι η ελληνική βιομηχανία αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και αντικινήτρων, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να συνεχίσει να συμβάλλει θετικά στη δημιουργία και την ανάπτυξη του τόπου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα