2004: Προς διευθέτηση του θέματος που ανέκυψε λόγω ROC

Βρέθηκαν εναλλακτικές λύσεις
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 19:03

Επιλύεται το πρόβλημα που είχε προκύψει σχετικά με τη φιλοξενία μελών της Ολυμπιακής οικογένειας σε τρία κρουαζιερόπλοια της Royal Olympic Cruises (ROC), τα οποία βρίσκονται υπό κατάσχεση.

Ηδη, η «Αθήνα 2004» κατήγγειλε τις σχετικές συμβάσεις και προκάλεσε την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών, εισπράττοντας το σύνολο των ποσών που είχαν καταβληθεί στη ROC.

Αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες και προτάθηκαν στους ενδιαφερόμενους και έγιναν αποδεκτές, ενώ αναμένεται άμεσα η οριστικοποίηση και υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Ετσι, σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, οι επίσημες αποστολές θα φιλοξενηθούν:

1. Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή Γαλλίας, που είχε κάνει κράτηση για 105 καμπίνες, θα φιλοξενηθεί στο κρουαζιερόπλοιο Ocean Explorer I μαζί με τους Γάλλους ραδιοτηλεοπτικούς δικαιούχους.

2. Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (60 καμπίνες) θα φιλοξενηθεί στο πλοίο Oosterdam.

3. Οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές 18 χωρών, οι οποίες είχαν κλείσει μικρό αριθμό καμπινών εκάστη (συνολικά 81 καμπίνες), θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει την Ολυμπιακή Ξενοδοχειακή Συμφωνία με την «Αθήνα 2004».

Επίσης, αναμένεται απάντηση σε δύο προτάσεις της «Αθήνα 2004» που έχουν υποβληθεί προς την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπής Ιταλίας, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο 2006 (είχαν αρχικά κρατήσει συνολικά 66 καμπίνες).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα