Γερμανός βουλευτής κατά Bild με αιχμή την Ελλάδα

«Ανοησία η συζήτηση για Grexit», επισήμανε το στέλεχος του SPD, Άξελ Σέφερ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 12:20
UPD:12:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Kappeler.MichaelRenedpa

Την ανθελληνική εκστρατεία της «Bild» καταδίκασε ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Άξελ Σέφερ από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, κρατώντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που αφορούσε την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Σέφερ ανέφερε ότι «η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία», καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ε.Ε.». Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχει γερμανική επιβολή επί της Αθήνας ούτε γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη», αλλά «όλα τα κράτη είναι ισότιμα».

Όπως είπε, συνεννόηση μπορεί να υπάρξει «μόνο μέσω αμοιβαίας κατανόησης».

Ο κ. Σέφερ υπενθύμισε ότι «η επιστροφή της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή μόνο επειδή οι εταίροι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας άπλωσαν το χέρι». Αναφερόμενος, επίσης, στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» μετά το Eurogroup, υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα