Δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2003 η Γενική Τράπεζα

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 18:05
UPD:18:32

Η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Γενικής Τράπεζας, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2003, την απόφαση του δ.σ. για την παροχή νομικής κάλυψης των μελών του επί μηνύσεως του επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη, και την περαιτέρω αγορά ιδίων μετοχών της τράπεζας μέχρι του συνολικού αριθμού των 1.879.390 μετοχών, δηλαδή ποσοστό 7% του συνόλου των μετοχών της Τράπεζας (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι 137.420 ίδιες μετοχές τις οποίες έχει ήδη αποκτήσει) και με κατώτατο όριο τιμής αγοράς το ένα ευρώ και ανώτατο τα 15 ευρώ. Οι πράξεις αυτές θα διενεργηθούν σε χρονικό διάστημα 12 μηνών από την λήψη της απόφασης της γ.σ.

Επιπλέον, εξελέγη νέο δ.σ. και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ Πρόεδρος - μη εκτελεστικός

2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ Αντιπρόεδρος - μη εκτελεστικός

3. JACQUES TOURNEBIZE Διευθύνων Σύμβουλος - εκτελεστικός

4. PIERRE BONZOM Εντεταλμένος Σύμβουλος - εκτελεστικός

5. MICHEL FENOT Εντεταλμένος Σύμβουλος - εκτελεστικός

6. MARC BREILLOUT Μη εκτελεστικό μέλος

7. JEAN LOUIS MATTEI Μη εκτελεστικό μέλος

8. PHILIPPE VIGUE Μη εκτελεστικό μέλος

9. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ Μη εκτελεστικό μέλος

10. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

11. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΚΑΣ Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Αυτό σημαίνει ότι πέρασε σήμερα το μάνατζμεντ της Γενικής Τράπεζας στα χέρια των Γάλλων της Societe Generale. Με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και τη μεταβίβαση μέρους του ποσοστού που κατέχει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού στη Societe Generale, η γαλλική τράπεζα θα ελέγχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής.

Στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και η δημόσια προσφορά, ώστε η γαλλική τράπεζα να αποκτήσει το 67%-70% της Γενικής Τράπεζας.

Tο διοικητικό συμβούλιο δεν όρισε γενικό διευθυντή και αναπληρωτές γενικούς διευθυντές, όρισε όμως νέα επιτροπή ελέγχου ως ακολούθως:

Πρόεδρο τον κ. Παναγιώτη Ρούσσο, μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας και μέλη τους κ.κ. Νικόλαο Κακαλέτρη και Χρήστο Ακκά, ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του δ.σ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα