EasyJet : 17% αύξηση της επιβατικής κίνησης

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2004 11:10

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 17% σημείωσε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση της δεύτερης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, EasyJet Plc, μετά την προσθήκη νέων προορισμών στο ευρωπαϊκό δίκτυο και την τόνωσή της από την επιπλέον ημέρα του Φεβρουαρίου.

Συνολικά η EasyJet μετέφερε τον μήνα που πέρασε 1,86 εκατ. ανθρώπους έναντι 1,59 εκατ. ανθρώπων τον Φεβρουάριο του 2003. Το δωδεκάμηνο Φεβρουάριος 2003/Φεβρουάριος 2004 η εταιρεία μετέφερε συνολικά 21,5 εκατ. ανθρώπους.

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις ανακοινώσεις μας στις 26 Φεβρουαρίου που αφορούσαν στην επίδοση και την προοπτική της EasyJet δήλωσε ο επικεφαλής της, Ray Webster, σε γραπτή του δήλωση.

Η εταιρεία προσέθεσε νέες υπηρεσίες και μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων της προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση για ταξίδια και να ανταγωνιστεί την British Airways Plc και άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Ο αερομεταφορέας δημιούργησε βάσεις στο γερμανικό αεροδρόμιο Dortmund International και στο Schoenefeld του Βερολίνου το Μάϊο και την οικονομική χρήση που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2004 σχεδιάζει να αυξήσει τις θέσεις των επιβατών κατά 20%.

Την περασμένη Τετάρτη η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, British Airways, ανακοίνωσε ότι η επιβατική της κίνηση αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 7,1% τον Φεβρουάριο μετά τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων και την οικονομική ανάπτυξη, η οποία αύξησε την επιβατική κίνηση στα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων. Η εταιρεία μετέφερε 1,71 εκατ. επιβάτες στο εσωτερικό και στους προορισμούς ανά την Ευρώπη τον περασμένο μήνα.

Η Ryanair Holdings Plc, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, μετέφερε τον Φεβρουάριο 1,88 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 45% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η KLM Royal Dutch Airlines NV, η τέταρτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ανακοίνωσε και αυτήν την περασμένη Τετάρτη την επιβατική κίνηση για τον Φεβρουάριο η οποία σημείωσε αύξηση της τάξης του 5% από έτος σε έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα