Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αποτυπώνοντας τη νευρικότητα των επενδυτών έναντι των εξελίξεων στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων πιστωτών. Επίσης, η εικόνα θόλωσε λόγω των διφορούμενων μηνυμάτων που έδειξαν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 6.915 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,45% στις 11.051 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 4.831 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 382,27 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο έκλεισε με κέρδη 1,4%, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Στο ταμπλό, η Danone έκλεισε με κέρδη 1,5%, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του 2015, εξαιτίας των αποπληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη και των συναλλαγματικών αναταράξεων για τις πωλήσεις εκτός της ζώνης του κοινού νομίσματος.
Στον αντίποδα, στο -3,9% βρέθηκε η Gemalto, η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην κατασκευή καρτών για κινητά τηλέφωνα, μετά το δημοσίευμα του Intercept ότι υπήρξε ηλεκτρονική υπολοκλοπή στο δίκτυο που τηρεί τα δεδομένα της.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο σύνθετος PMI της Γαλλίας αυξήθηκε στις 52,2 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2015, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2011, από 49,3 μονάδες τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.
Επίσης, πτώση 2,2% καταγράφηκε τον Ιανουάριο στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία, στη Γερμανία, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013.
Τέλος, πλεόνασμα 8,8 δισ. στερλινών καταγράφηκε στον προϋπολογισμό της Μ. Βρετανίας τον Ιανουάριο, μετά τα μεγαλύτερα του αναμενόμενου έσοδα από τη φορολογία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).