Πτωτικό «γύρισμα» στο Χ.Α.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 15:12
UPD:15:13
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Αρνητικό είναι την τελευταία ώρα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα πρόσημα να αλλάζουν άρδην μετά την είδηση ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα καθυστερήσει 90 λεπτά.

Στις 15:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,44% στις 844,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 120 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 2,04% στις 251,89 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,84% στις 793,47 μονάδες.

Η ώρα έναρξης του Eurogroup άλλαξε για την καλύτερη προετοιμασία της συνεδρίασης και την πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων, την ώρα που το Βερολίνο αναφέρει ότι είναι ανεπαρκές το ελληνικό αίτημα, αλλά αποτελεί σημείο εκκίνησης για συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.naftemporiki.gr από τις Βρυξέλλες, στο κείμενο της κοινής δήλωσης του Eurogroup θα τονίζεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να εφαρμόσει το πρόγραμμα και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, θα γίνεται όμως λόγος και για αντικατάσταση μέτρων και μεταρρυθμίσεων μόνο μετά από συνεννόηση και διαβουλεύσεις με τους τρεις θεσμούς, την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ.

Τα πρόσημα έχουν αλλάξει στο ταμπλό, με τη Eurobank και την Πειραιώς να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, τη Folli Follie να είναι στο -4,43% και τον ΟΠΑΠ στο -4,14%. Απώλειες που ξεπερνούν το 3% σημειώνουν η ΕΧΑΕ, η ΓΕΚ Τέρνα και η ΜΕΤΚΑ, ενώ στο -2% βρίσκονται η Τέρνα Ενεργειακή, η Μυτιληναίος, η ΕΥΔΑΠ και η Grivalia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα