Μετριοπαθής άνοδος στο Χ.Α.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 11:17
UPD:11:18
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Μετριοπαθώς ανοδικά έχει ξεκινήσει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Eurogroup, όπου θα γίνει μία ακόμη προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος στις 28 Φεβρουαρίου.

Στις 11:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,42% στις 868,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 1,82% στις 258,70 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 4,22% στις 820,03 μονάδες.

Μία ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα. Η Ελλάδα ζήτησε παράταση δανείου για έξι μήνες την Πέμπτη, ενώ η απάντηση της Γερμανίας ήταν μικτή, με το υπουργείο Οικονομικών να απορρίπτει απερίφραστα την πρόταση, ενώ η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε με ένα πιο θετικό τόνο. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, οι ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι πιθανό να αυξηθούν σημαντικά.

Στο μεταξύ, υπάρχει μια μετριοπαθής αισιοδοξία για το σημερινό Eurogroup, καθώς οι εργασίες της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) στις Βρυξέλλες χθες ολοκληρώθηκαν με «ενδείξεις προόδου». Σύμφωνα με διαρροές, δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να κατευθυνθούν προς μία λύση που φαίνεται να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών - μελών της ζώνης του ευρώ.

Στο ταμπλό,  Alpha Bank και Eurobank ξεχωρίζουν σήμερα, με κέρδη 5,21% και 3,75% αντίστοιχα, ενώ και η μετοχή της Εθνικής καταγράφει κέρδη που φτάνουν το 3,7%. Ακολουθούν οι μετοχές του ΟΛΠ, οι οποίες βρίσκονται στο +3,44%, η Jumbo είναι στο +3,41%, η MIG στο +2,745% και ο ΟΤΕ στο +2,40%.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ ασκεί πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, καθώς καταγράφει πτώση 1,28% (νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στο -2,44%), η Grivalia βρίσκεται στο -1,10%, ενώ απώλειες περί το 0,30% καταγράφουν Τιτάν, Μυτιληναίος και ΜΕΤΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα