Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 23:33
UPD:23:34
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Nasdaq να κάνει και σήμερα τη διαφορά, διευρύνοντας το ανοδικό του σερί για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση. Εταιρικά αποτελέσματα, τιμές πετρελαίου και εξελίξεις στην Ευρωζώνη ήταν οι τρεις καταλύτες που άσκησαν αντίρροπες δυνάμεις στη Wall Street. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,24% στις 17.985,77 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,37% στις 4.924,70 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,11% στις 2.097,45 μονάδες.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου  μετά και την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε ιστορικά υψηλά, προκάλεσε πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο. Η Exxon Mobil υποχώρησε κατά 2%.

Επίσης, η Transocean σημείωσε πτώση 2%, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η εταιρεία θα πρέπει να προβεί σε περαιτέρω κινήσεις για την αντιμετώπιση της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Η διοίκηση πρόσφατα προχώρησε σε μείωση του μερίσματος κατά 80%.

Στον αντίποδα, θετικά κινήθηκαν οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες παραδοσιακά ευνοούνται από την πτώση του πετρελαίου, καθώς είναι «ευεργετική» για το λειτουργικό τους κόστος. Η Delta Air Lines κέρδισε 1,5% και η Boeing σημείωσε κέρδη 1,7%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κάτω από το όριο των 300.000 υποχώρησαν και πάλι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα