S&P: Λιγότερο επικίνδυνο από το 2012 ένα Grexit

Μικρός εκτιμάται ότι θα είναι ο αντίκτυπος για τα υπόλοιπα κράτη – μέλη
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 16:11
UPD:16:14
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Ο αναλυτής πιστώσεων της S&P Μόριτς Κρέμερ σημειώνει πως οι δεσμοί της Ελλάδας με τις χρηματαγορές έχουν μειωθεί επαρκώς ώστε να καθίσταται λιγότερο πιθανή μια περιορισμένη άμεση μετάδοση.

Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη οικονομικά για τα υπόλοιπα κράτη - μέλη απ' ό,τι θα ήταν το 2012, υποστηρίζει η Standard & Poor's, εξηγώντας πως πλέον είναι περισσότερο εύρωστη η αρχιτεκτονική διάσωσης που διαθέτει η νομισματική ένωση.

Μετά το 2012, οι διαμορφωτές της πολιτικής έχουν εισαγάγει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα κράτη της Ευρωζώνης που θα δεχθούν πίεση από την αγορά έπειτα από ένα Grexit, αναφέρει σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Ο αναλυτής πιστώσεων της S&P Μόριτς Κρέμερ σημειώνει επίσης πως οι δεσμοί της Ελλάδας με τις χρηματαγορές έχουν μειωθεί επαρκώς ώστε να καθίσταται λιγότερο πιθανή μια περιορισμένη άμεση μετάδοση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το οικονομικό βάρος μιας εξόδου για τα υπόλοιπα 18 κράτη - μέλη της Ευρωζώνης θα ήταν μέτριο και θα απορροφούνταν σε διάστημα δεκαετιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα