Γουίλμπουρ Ρος: «Κλειδί» οι όροι για την Ελλάδα

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 15:12
UPD:15:17
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Οι προϋποθέσεις της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της θα αποτελέσουν σημεία κλειδιά, δήλωσε ο επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Ρος δήλωσε σε σχέση με την Ελλάδα ότι «χρειάζεται να γίνει ένας συμβιβασμός», ενώ δεν θεωρεί καλή ιδέα μια έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Η είδηση για επικείμενη συμφωνία είναι θετική, είπε, καθώς αποτελεί αναγνώριση ότι η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την κατάληξη του ζητήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο Eurogroup αύριο το ελληνικό αίτημα

Επέκρινε, πάντως, το γεγονός ότι οι διαβουλεύσεις φαίνεται να γίνονται στα ΜΜΕ, αντί στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων. «Αν είπες αμέτρητες φορές δημόσια πως δεν θα κάνεις κάποια πράγματα τότε είναι πολύ δύσκολο μετά να συμφωνήσεις να τα κάνεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το ύψος του χρέους και ο χρόνος αποπληρωμής δεν αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα στο θέμα της Ελλάδας. Τα σημεία κλειδιά, όπως είπε, θα είναι «οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τη συμφωνία, τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό, την επαναπρόσληψη εργαζομένων, τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και το δημοσιονομικό πλεόνασμα στο οποίο δεσμεύτηκε η Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα