Δέσμευση για τήρηση των υποχρεώσεων στο αίτημα παράτασης

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 13:54
UPD:14:23
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Βάσει του κειμένου που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες, σκοπός της εξάμηνης επέκτασης είναι η συμφωνία για επίτευξη «κατάλληλων» πρωτογενών πλεονασμάτων.

Η δέσμευση της Αθήνας για τήρηση των υποχρεώσεών της απένατι σε όλους τους πιστωτές περιλαμβάνεται στο αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με το Reuters. 

Η Ελλάδα ζήτησε από τις χώρες της Ευρωζώνης μία εξάμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης, υποσχόμενη να σεβασθεί όλο το χρέος της και να μη λάβει μονομερή μέτρα που θα υπονόμευαν τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, μεταδίδει το πρακτορείο, επικαλούμενο έγγραφο που ήρθε σε γνώση του. 

«Οι ελληνικές Αρχές τιμούμε τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές της και δηλώνουμε την πρόθεσή τους να συνεργασθούμε με τους εταίρους μας για να αποφύγουμε τεχνικές δυσκολίες στο πλαίσιο του Master Facility Agreement (MFA), την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική όσον αφορά το οικονομικό και διαδικαστικό της περιεχόμενο» αναφέρει το έγγραφο. 

Σημειώνεται ακόμη ότι σκοπός της εξάμηνης παράτασης του MFA είναι, μεταξύ άλλων, να «διασφαλιστεί, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας ότι κάθε νέο μέτρο θα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο ενώ θα αποφεύγονται μονομερή μέτρα που θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την οικονομική σταθερότητα».

Επίσης, σκοπός της εξάμηνης επέκτασης είναι η συμφωνία για επίτευξη «κατάλληλων» πρωτογενών πλεονασμάτων. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η κυβέρνηση αναφέρει πως θα προχωρήσει μαζί με τους εταίρους προς την επιτυχή ολοκλήρωση της σύμβασης χρηματοδότησης, αλλά και την αναθεώρησή της. 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα