Π. Σκουρλέτης: Θα πετύχουμε νέα συμφωνία εντός της Ε.Ε.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 12:11
UPD:12:14
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο κ. Σουρλέτης (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται κάποια πράγματα στα οποία έχει δεσμευτεί προεκλογικά και πήρε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα εφαρμόσει.

Την εκτίμηση ότι η χώρα θα πετύχει μια νέα συμφωνία και μια νέα ισορροπία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο κ. Σουρλέτης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται κάποια πράγματα στα οποία έχει δεσμευτεί προεκλογικά και πήρε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα εφαρμόσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, «θα σπάσουμε την παράδοση που υπάρχει στον τόπο μας, άλλα να λέει ένα κόμμα προεκλογικά και άλλα να κάνει μετά τις εκλογές».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «ο εκβιασμός που πήγε να ασκηθεί στη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές δεν έχει πιάσει. Έχουμε ξεκινήσει μια κρίσιμη συζήτηση, δεν επιδιώκουμε την ρήξη, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η θέση της χώρας ιστορικά και γεωπολιτικά είναι εντός του ευρωπαϊκού χώρου και επιδιώκουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους μας».

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας ενώπιον των στελεχών του ΣΕΠΕ, προσδιόρισε ως βασική προτεραιότητα του ελεγκτικού μηχανισμού τον εντοπισμό της «μαύρης» εργασίας και τη συμφιλίωση των επιθεωρητών εργασίας τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τις επιχειρήσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην επαναφορά της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου του ΟΜΕΔ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα